top of page
  • kikitsakaldimi

Θηλυκή Ενέργεια«Θηλυκή ενέργεια». Έντονος ερωτικός στροβιλισμός δημιουργείτε και μόνο στο άκουσμα της φράσης !!!


Και να δείτε τι συναισθήματα ξεχείλισαν από μέσα μου, στην αποσαφήνιση της περιγραφής του όρου από το στόμα μιας άλλης θηλυκής ύπαρξης, της αγαπημένης ηθοποιού Πέγγης Τρικαλιώτη. Η Πέγγη είναι φίλη της Κατερίνας, και η Κατερίνα είναι πια τελεσίδικα και δική μου φίλη !!! Με την Κατερίνα Μουστάκα, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στις ζωές μας μόλις προχθές στην πόλη της Κομοτηνής, στην βιβλιοπαρουσίαση του πρώτου της «παιδιού» όπως χαρακτηριστικά το προλόγισε. Η αλήθεια όμως είναι, πως είμασταν φίλες απ’ ανέκαθεν, και συνέβηκε προσφάτως να απαντηθούν και τα κορμιά μας...


Βρεθήκαμε λοιπόν οι δύο μας συμμέτοχες σε μια φιλία, που δεν χρειάζεται ούτε καθημερινή ανταλλαγή μηνυμάτων, ούτε άσκοπους καφέδες κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο... Είναι αυτός ο τόσο ¨ενεργειακός¨ δεσμός μεταξύ δυο γυναικών που ξέρουν πρωτίστως να μοιράζονται, συνεχώς να ονειρεύονται, να χτίζουν καθημερινά, να κοιτάνε ψηλά, να αγναντεύουν πέρα απ’ τον ορίζοντα και να ονειρεύονται ακόμη μακρύτερα…


Η φίλη μου η Κατερίνα λοιπόν, μοιράζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της την ουσία της ζωής, σκέψεις που κατά καιρούς κραυγάσανε και σε δικές μου παρεγκεφαλίδες, μικρές ή μεγαλύτερες αλήθειες, αξιώματα που θα έπρεπε καθημερινά οι μανάδες και οι δάσκαλοι σε κάθε σχολείο να πρεσβεύουν ώστε να μην τα διαπραγματευτούμε ποτέ & με κανέναν στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή μας. Όμως η Κατερίνα έχει και έναν επιπλέον άσσο στο μανίκι της. Ως γιατρός, ξέρει να γιατρεύει… τόσο ικανά τα σώματα όσο και τις ανίατες κατά τα ¨medical correct¨ ψυχές.


Και ο λόγος που διακαώς επιθυμώ να σας τα επικοινωνήσω όλα αυτά, είναι επειδή βιώνω μία πηγαία χαρά και έντονη ικανοποίηση όταν με ένα τηλεφώνημα, ή ένα μήνυμα στο κινητό μου ανακαλύπτω πόσο πολύ βοηθηθήκατε με τα λόγια ενός ανθρώπου, που ξέρει να δίνει. Γίνεστε μία μοναδική κινητήριος δύναμη κάθε φορά που σας ακούω να μου λέτε πως σας ενέπνευσα και πλέον ζείτε την κάθε στιγμή της ζωής σας ουσιαστικά.


Αγαπημένη ολοκαίνουρια φίλη, μοιράζομαι χειροκροτώντας αυτούσια τις προτάσεις σου από τις σελίδες του «ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ», για να τιμήσω σήμερα με δικές σου λέξεις όλες εμάς, όλες τις γυναίκες που πρέπει καθημερινά να μας τιμάμε, να μας αγαπάμε και να μας γιορτάζουμε.


Να γιατί…

«Η θηλυκή ενέργεια είναι δύναμη, χαοτική είναι η αλήθεια και ενίοτε δυσνόητη. Γιατί δεν στηρίζεται στη λογική. Εμπεριέχει ψήγματα αρχαίας γνώσης και τρέλας, στις ίδιες αναλογίες. Έχει όμως ροή, έχει πληρότητα. Έχει λάμψη και τρυφερότητα, έχει αποδοχή έχει φροντίδα έχει νιάξιμο. Είναι σαν τη θάλασσα, τεράστια, απρόβλεπτη, καθαρτική.


Είναι σαν κύμα σε ένα συνεχή χώρο με τον εαυτό της μία πάνω μία κάτω ,αλλά πάντα με χώρο.

Πολύ χώρο, για αυτό και συν-χωράει.

Δεν εστιάζεται στο κάνω. Εστιάζεται στο είμαι και ιδιαίτερα στο είμαι εδώ για εσένα, είμαι εδώ να σε υποστηρίξω, να σε βελτιώσω, να σε αγκαλιάσω, να χαρώ μαζί σου να ξενυχτήσω μαζί σου, να σκουπίσω τα δάκρυά σου. Να σε θαυμάσω, να σε εμπνεύσω, να σε υπηρετήσω.

Μόνο οι δυνατοί τραβάνε τους γύρω τους το φως. Μόνο γεμάτοι προσφέρουν ότι έχουν και δεν έχου. Μόνο αυτοί που δεν φοβούνται να νιώσουν μπορούν να συνδεθούν και να εκπληρώσουν το έργο τους.


Γιατί, αν πιστεύετε ότι ερχόμαστε σε αυτήν τη Βίωση μόνο για να είμαστε σκληροί, να μαλώνουμε, να πολεμάμε, να πληγώνουμε, να καταστρέφουμε, να κερδίζουμε και να νικάμε εις βάρος των άλλων ανθρώπων/ λαών του πλανήτη ολοκλήρου, τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν. Θηλυκή ενέργεια. Ας την επιτρέψουμε να εκδηλωθεί σε όλους μας και θα μας θεραπεύσει».

Κ.Μ.Comments


bottom of page